Bli vår Buddie!

Vill du också förändra samtalsklimatet och politiken kring cannabis i Sverige?

Ingen kan göra allt, men alla kan göra något. Cannalisörernas arbete för att legalisera cannabis i Sverige finansieras för tillfället enbart av medlemsavgifter, sporadisk tröjförsäljning och enstaka privata donationer, vilket gör att det i nuläget inte finns några lokaler eller avlönade tjänster inom föreningen. Vi hoppas ju givetvis på att detta kommer förändras framöver, men just nu sköts allt ”kontorsarbete” via internet och helt på ideell basis.

Detta gör att vi alltid letar efter nya medarbetare som kan donera sin tid och kompetens eller andra resurser till föreningen och i den här posten tänkte vi presentera lite olika exempel på hur man kan hjälpa rörelsen framåt och vilka resurser som föreningen kan bistå med för tillfället!

Men framförallt är vi intresserade av att veta vad du vill göra för att skynda på processen kring en legalisering av cannabis i Sverige?
Skriv ner din idé och specificera gärna bakgrund, syfte, genomförande, resurser som krävs och eventuell budget. Skicka din projektplan till info@cannalisorerna.se och skriv ”Min idé” i ämnesraden. Om idén stämmer överens med föreningens stadgar och i övrigt känns genomförbar, skickar vi ut ett mail till alla våra medlemmar och frågar om någon annan är intresserad av att delta i projektet. Är ni redan minst tre personer kan ni börja arbeta med projektet så fort det blivit godkänt!
Naturligtvis kan du också bara bidra med själva idén och se ifall någon annan är intresserad av att driva den vidare.

Våra förslag på resurser som det ofta finns behov av:

 • Bloggare & Skribenter
 • Föreläsare
 • Researchers
 • Ekonomiskt sinnade som gillar pappersarbete
 • Administratörer (svara på mail, kommentarer, social media etc)
 • Chaufförer och fordon till medlemsträffar
 • Människor som är beredda att synas offentligt, t ex i informationsfilmer, debattartiklar och vid arrangemang ”på stan”.
 • Lokaler. Till CannaDates, Kulturarrangemang, seminarium, kontor, förråd och nationella medlemsträffar.

Under de år som föreningen varit verksamma har vi arbetat med att ta fram olika koncept och skapa samarbeten som är tänkt att vara verktyg till de som aktivt vill arbeta med att legalisera cannabis i Sverige.  Nedan presenterar vi några saker vi genomfört, behöver hjälp med och vilka resurser som finns att tillgå för närvarande.

CannaDates

CannaDates är ett avslappnat och enkelt sätt att hitta andra cannabister, dela tankar och bara ha det trevligt en stund.

Syftet med konceptet är att möta folk i vardagen och prata om cannabis, detta främst för att avstigmatisera själva samtalsbiten. Vi har dessutom valt att kombinera det med en av svenskarnas favoritsysselsättning, ”fika”, för att locka så många som möjligt att delta, som allt från tyst åskådare till aktiv debattör.

Förr hade vi möjlighet att anordna CannaDates i både Malmö och Göteborg, men i dagsläget är inga orter aktiva med den här aktiviteten. Anledningen till detta är, som tidigare nämnts, att föreningen drivs helt och hållet av ideella krafter och att de som tidigare varit ansvariga fått förändrade livssituationer. Men det stoppar ju inte andra från att vara värd för träffarna!

Är du sugen på att starta upp där du bor? Då rekommenderar vi att du gör det tillsammans med minst två kamrater, så att inte en får ensamt ansvar.  En av de viktigaste sakerna med CannaDates är nämligen kontinuitet, dvs att aktiviteten sker på samma plats, vid samma tid och med jämna mellanrum t ex ”tisdag varje vecka”,  ”torsdagar udda veckor” eller ”första måndagen i månaden”. Om man då är ensam ansvarig och som exempel skulle bli sjuk eller vilja ha semester blir det svårt att driva aktiviteten så som det är tänkt vilket kan ”skrämma bort” våra vänner om vi inte är där vi sagt att vi ska vara. Om du inte känner några likar på din bostadsort hjälper vi dig givetvis att leta efter nya buddies via våra kanaler!  

Under året som gått har vi även arbetat på att ta fram ett start-kit för CannaDates som vi hoppas kunna presentera under hösten.  Vi vill att det ska vara så enkelt som möjligt att aktivera sig! I kitet hade vi tänkt ha en guide med ”vanliga frågor”, tips på samtalsämnen och aktiviteter, information om föreningen och annat som känns relevant.
Förutom guiden har vi även diskuterat om det ska ingå knappar och/eller t-shirts till de som är värdar, en hopvikbar hexagon (vår logga) som man kan ställa på bordet för att signalera var man sitter.  Men ännu är inget skrivet i sten och har du något förslag på vad vi bör ha med, vill vara värd för CannaDates  eller hjälpa till på annat vis bakom kulisserna så är det bara att höra av sig till oss genom att skicka ett mail till info@cannalisorerna.se och i ämnesraden skriver du ”CannaMeet”!

 

Kulturprogram, Utbildningar & Studiecirklar

I Skåne-Blekinge har vi ett samarbete med Sensus Studieförbund som ger oss tillgång till deras lokaler och övriga resurser i regionen. I Malmö var det t ex flera medlemmar som gick en ledarutbildning i ”Mänskliga Rättigheter och rättighetsbaserat arbete” i vintras, som vi fick delta i avgiftsfritt.
Vi har även arrangerat Kulturprogram med föreläsningar och andra intressanta framträdanden. Denna typ av evenemang ger även möjlighet till en mindre ersättning (100 kr) för föreningens utlägg.
Det finns även möjlighet att driva och delta i studiecirklar, både fysiskt och på distans via internet. Även dessa kan ge möjlighet till ersättning (10 kr/studietimme à 45 min) för utlägg inom verksamheten, förutsatt att kriterierna för studiecirkeln uppfylls och att närvarolistor signerats samt skickats in i tid.
Läs mer om de olika verksamhetsformerna här: http://www.sensus.se/Starta-cirkel/Olika-verksamhetsformer/ 

Observera att de fysiska aktiviteterna måste ske i regionen Skåne-Blekinge för att eventuella ersättningar från Sensus ska utgå.

Nationellt har vi hittills anordnat två stycken medlemsträffar med övernattning, där vi bland annat haft föreläsningar av Ted Goldberg och Magnus Callmyr på programmet. Dessa träffar är en av våra mest uppskattade aktiviteter och vi planerar därför att genomföra fler sådana framöver, när tillfälle ges.

Vill du hjälpa till att anordna nästa medlemsträff? Starta en studiecirkel? Har du kanske ett speciellt ämne du vill lära dig mer om? Det kan vara vad som helst som berör föreningens verksamhet, t ex ”Hur fungerar en förening?”, ”Vad är cannabinoider?” eller ”Hur för jag bäst fram mitt budskap?”. Studiecirklarna behöver absolut inte vara ”plugg-cirklar”, utan man kan t ex läsa en bok ihop, analysera film eller ha samtalscirklar.
Alla idéer är välkomna!

Skriv till info@cannalisorerna.se och i ämnesraden skriver ni ”Sensus” för aktiviteter som sker i Skåne-Blekinge och ”Aktiviteter” för allt annat.

Föreningen har fått lite utrustning till skänks genom åren.
Det mesta av detta finns förvarat i Malmö. Vi har bland annat:

 • TV-skärm 42″ med mindre obetydligt pixelfel
 • Lamineringsmaskin (A4)
 • Spiralbindare och spiraler
 • Plastbord, litet runt att ha till bokbord, försäljning eller liknande. Hål för parasoll.
 • Parasollfot i plast.
 • Diverse verktyg
 • Madrasser till medlemsträffar

Stöd oss ekonomiskt, med eller utan inflytande

Enklaste sättet att hjälpa oss ekonomiskt är genom att bli medlem! Om du har Paypal, Visa eller Mastercard klickar du bara på hexagonen (vår logga) som passar dig här längst ner på sidan.
Ordinarie medlemskap (150 kr/år) betalar du som har ett arbete med lön.
Om du är student, arbetslös, sjukpensionär eller har en liknande situation väljer du ”Bugetmedlem” som kostar 75 kr/år. Båda dessa medlemskap ger rösträtt på medlems- och årsmöten.
Vill du inte delta i verksamheten utan bara donera en slant?  Då väljer du ”Stödmedlem” som kostar 100 kr/år och om man vill kan man då även få vårt Nyhetsbrev.

Vill du hellre betala med Swish går det alldeles utmärkt! Vårt swish-nummer är:

1234664835

I swish-meddelandet anger du e-post, adress och personnummer. Om du inte får plats med all information så mailar du bara den till info@cannalisorerna.se och anger ”Medlemsansökan” i ämnesraden.
OBS! Ange alltid e-postadress i swishmeddelandet så vi kan matcha den med inkommande mail.
(Givetvis kan du även skicka in engångsdonationer på detta vis, då behöver du inte skicka in någon ytterligare information.)

Vi har även ett bankgiro där man kan sätta in medlemsavgift och donationer:

666 – 6721

Om inbetalningen gäller en medlemsavgift anger du: Namn, personnummer, adress, e-post och gärna även ett mobilnummer i meddelandefältet.

 

Annonser

Kommentera

Fyll i dina uppgifter nedan eller klicka på en ikon för att logga in:

WordPress.com Logo

Du kommenterar med ditt WordPress.com-konto. Logga ut /  Ändra )

Google+-foto

Du kommenterar med ditt Google+-konto. Logga ut /  Ändra )

Twitter-bild

Du kommenterar med ditt Twitter-konto. Logga ut /  Ändra )

Facebook-foto

Du kommenterar med ditt Facebook-konto. Logga ut /  Ändra )

w

Ansluter till %s